Dunia

Samirah Muzaffar Direman Atas Pembunuhan CEO Cradle Fund

Isteri ketua pegawai eksekutif Cradle Fund Sdn Bhd telah ditahan polis atas tuduhan pembunuhan. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Senior Asst Comm Fadzil Ahmat berkata polis menangkap dua orang individu itu pada waktu malam Selasa untuk membantu siasatan mereka.Nazrin ditemui mati selepas terjebak dalam kebakaran di tingkat atas rumahnya di Mutiara Damansara pada 14 Jun, dengan membakar 30 peratus daripada tubuhnya.


Polis mengklasifikasi semula siasatan sebagai pembunuhan di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan pada 3 Ogos, berikutan laporan siasatan forensik oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat, yang mengeluarkan tuduhan suspek melakukan jenayah terancang yang dilaporkan bahawa mempunyai kesan petrol di bilik si mati selepas hasil siasatan makmal.


Samirah Muzaffar dan bekas suami pertamanya ditahan reman tujuh hari bagi membantu siasatan atas kematian CEO Cradle Fund Sdn Bhd. yang dianggap berprofil tinggi.Pada 25 Jun, 11 hari selepas Nazrin, 45, meninggal dunia dengan tanda kebakaran pada 30% daripada badannya, Ketua Pengarah Jabatan, Mohammad Hamdan Wahid berkata siasatan yang dijalankan bersama polis mempunyai beberapa input baru, dan sampel tertentu telah diambil makmal forensik untuk siasatan lanjut.


Share this:

Catat Komen

 
Hakcipta © 2017- Redahjer.com | Dimiliki Oleh Dimensi Teknologi Bumi Niaga(1859511-H)